Home /  dine rettigheder /  økonomi / 

Økonomi

Som blind eller meget svagtseende, kan du have nogle ekstra udgifter, som kaldes merudgifter. Du kan have større udgifter til indkøb og til transport. Du kan også have brug for en telefon eller computer, der har nogle særlige egenskaber, som du som blind eller meget svagtseende kan have god gavn af. Det kan endda være at det er nogle af dine vigtigste hjælpemidler, da de gode kommunikationsredskaber i dagligdagen.

Som blind ellers meget svagtseende kan du søge om dækning af disse udgifter. Du kan forhøre dig hos Pissassarfik eller ISI om hvad der findes af udstyr på markedet. Når du ansøger om betaling af et hjælpemiddel hos kommunen er det igen vigtigt at være så præcis som muligt om hvilket mærke og model du ønsker. Det er sjældent at kommunen er opdateret om hvilke nye hjælpemidler der er på markedet.

Som tidligere nævnt har kommunen en forpligtigelse til at vejlede og rådgive dig. Men som tidligere nævnt er det ikke altid at kommunens sagsbehandlere ligger inde med sidste nye viden. Derfor er en rigtig god idé altid at rådføre sig andre steder. Blandt andet hos ISI eller det landsdækkende handicapcenter Pissassarfik.