Home /  livet som blind / 

Livet som blind

Vi vil gerne udbrede kendskabet til, hvordan det er at leve som blind eller stærkt svagsynet i en seende verden.

TIPS OG GODE RÅD

Her finder du gode råd, både hvis du er synshandicappet, pårørende eller fagperson.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Vi får mange spørgsmål fra mennesker med et normalt syn om, hvordan blinde lever. Her
er en samling af de almindeligste spørgsmål og svar.

HJÆLPEMIDLER 

ISI arbejder politisk for at sikre udvikling af og information om hjælpemidler til personer med et alvorligt synshandicap. Vi ønsker, at blinde og stærkt svagsynede har let adgang til en bred vifte af hjælpemidler, der kan kompensere for den alvorlige synsnedsættelse.

LEDSAGERKORT

Har du på grund af dit synshandicap brug for at medbringe en ledsager ved rejser med Air Greenland og/eller Arctic Umiaq Line, kan du med denne blanket søge om at få dokumentation om dette.

AIR GREENLAND

Hvis en uledsaget synshandicappet passager har behov for eller ønsker assistance ved afgang, skal denne ydes af stationspersonalet.

En synshandicappet passager kan medtage en førerhund i kabinen uden beregning.

En synshandicappet passager kan medbringe en ledsager under rejsen, såfremt den synshandicappede passager ikke på anden vis er under forsvarlig ledsagelse før, under og efter flyvningen. Der ydes 100% rabat på billetter til blindeledsagere.

Pissassarfik - Det landsdækkende handicapcenter

En institution under Grønlands Selvstyre, Departementet for Familie Anliggender - målrettet handicappede, pårørende, fagfolk og institutioner som primære brugere - rådgivningen er grønlandsk sproget og er tilpasset de grønlandske forhold.